Gracht Zutphen

Opnieuw zoeken Ga terug naar zoekresultaten
 • Gracht Zutphen
  Naam:
  Gracht Zutphen
  Soort object:
  Gracht
  Plaats:
  Zutphen
  Gemeente:
  Zutphen
  Eigenaar:
  Zutphen
  Bouwperiode:
  1100 - 1200
  Heeft u ook een leuk verhaal of wilt u reageren op dit object? Klik dan hier

  Waterschap Rijn en IJssel wil het beheer en onderhoud van stedelijk water overnemen.

  Zutphen (zuid venne) is ontstaan als Germaanse nederzetting in de Romeinse tijd. De Martinetsingel is gemeentelijk monument (evenals de Vispoorthaven).

  Correctie of aanvulling doorgeven
 • Gracht Zutphen

  In (eigenlijk omstreeks) 1190 kreeg Zutphen stadsrechten van Graaf Otto I van Gelre. In de 13e eeuw werd de stad ommuurd en uitgebreid met de zogenaamde Nieuwstad.

  De 14e eeuw was de glorietijd van Zutphen; de stad was een van de belangrijkste Hanzesteden. In de Tachtigjarige Oorlog werd Zutphen in 1572 ingenomen door de Spanjaard Don Frederik (Bloedbad van Zutphen). Maurits heroverde de stad in 1591. Vanaf die tijd werd Zutphen een vestingstad met veel verdedigingswerken.

   

  Correctie of aanvulling doorgeven
 • Foto's

  Uit het archief

 • Gracht Zutphen

  Reacties

  1. Geplaatst door E.M. Smilda op 22-02-2016 om 16:42

   Wij zijn in het bezit van een gravure van de Drogenapstoren. Met de loep bekeken staat onder: "Watertoren" en een nummer 7444. Kunt u mij ook vertellen waar dat getal voor staat? Rechtsonder staat, onduidelijk: "A. Koops (?). Is dat een Zutphense kunstenaar? Dank voor eventuele reactie. Gr. Evert Smilda te Aalten. Reactie WRIJ: doorverwezen naar Regionaal Archief Zutphen

  Reactie plaatsen