Aerdtsedijk Aerdt

Opnieuw zoeken Ga terug naar zoekresultaten
 • Aerdtsedijk Aerdt
  Naam:
  Aerdtsedijk Aerdt
  Soort object:
  Waterkering
  Plaats:
  Aerdt
  Gemeente:
  Rijnwaarden
  Waterkering:
  Aerdtsedijk
  Cultuurhistorisch geheel:
  Oude Rijn
  Heeft u ook een leuk verhaal of wilt u reageren op dit object? Klik dan hier

  De Aerdtsedijk is al eeuwen verbonden met de geschiedenis van het waterschap; hij heeft daarom een grote cultuurhistorische waarde.

  Het Dijkmagazijn (zie Overige Dijkmagazijn Aerdt) staat aan de Aerdtsedijk. De Deukerdijk (zie Waterkering Deukerdijk Pannerden)  ligt in het verlengde van de Aerdtsedijk.

  Correctie of aanvulling doorgeven
 • Aerdtsedijk Aerdt
  Nog geen informatie aanwezig. Correctie of aanvulling doorgeven
 • Foto's

  Uit het archief

 • Aerdtsedijk Aerdt

  Reacties

  1. Geplaatst door John Mulder op 16-04-2012 om 09:48

   De Aerdtse dijk maakt deel uit van de zuidelijke Rijn bandijk van de Overbetuwe. De dijk is aangelegd omstreeks het eind van de dertiende eeuw.

  2. Geplaatst door ferdinand van hemmen op 15-04-2012 om 21:55

   De eeuwenlange strijd tegen het water is nog altijd een razend populair onderwerp; de elementen die hiernaar verwijzen prikkelen de nieuwsgierigheid maar maken ook veel verhalen los. De watererfgoedkaart kan daardoor een groeidocument worden dat het verhaal van iedereen belooft te worden. Ter illustratie hiervan dient de Aerdtsedijk, een dijkje waar zoveel mensen iets mee hebben, omdat ze er hebben gewoond met hoogwater, er met zandzakken hebben gesjouwd, er met de tractor overheen zijn gegaan op weg naar het land, hebben gevist in - of geschaatst op - de nabije strang, er hebben gefietst op een mooie lentedag etc. Ik verwacht de nodige interessante reacties als de historische kringen de watererfgoedkaart hebben aangeprezen bij hun leden. Met grote belangstelling blijf ik de ontwikkelingen rond dit vernieuwende initiatief volgen. Ferdinand van Hemmen

  Reactie plaatsen